Sirop de trandafiri

de epurasha2bb in Sirop / Compot, 10 Apr 2010 | 8031 vizualizari

 

dupa o reteta a soacrei mele

 

INGREDIENTE

  • 45-50 de trandafiri 
  • un pliculet de sare de lamaie,
  •  aprox 4 litri de apa
  •  zahar, cam dublu decat zeama
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de trandafiri:

petalele de la vreo 45-50 de trandafiri se fierb cu un pliculet de sare de lamaie,in aprox 4 litri de apa si apoi se lasa pe a doua zi acoperit.Apoi se fierbe cu zahar, cam dublu decat zeama,apoi se lasa la racit(trebuie luat spuma).Se pastreza in sticle cu dop no sau acoperit cu celofan ca sa nu mucegaiasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de trandafiri" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Dana Cristea - pusikmea 1

12.04.2010, 17:29

ce frumos arata langa ciocolata aia

cristinne 1

21.05.2010, 10:39

4 litri de apa.. zeama.. adica folosesc 8 kg de zahat? ai zis dublu decat zeama. Da?

danaamih 1

07.06.2010, 08:35

Este foarte bun.

Eu folosesc proportia 1:1 si este suficient de concentrat ...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta